Volledig scherm
PREMIUM
In het Syrische vluchtelingenkamp Ain Issa verblijft een groot aantal kinderen onder moeilijke omstandigheden. Ook de kinderen van de overleden Zwolse jihadiste Karenia bleven hier alleen achter na de dood van hun moeder. © REUTERS

Radicaliseringexpert: teruggehaalde kinderen (2 en 4) van overleden jihadiste uit Zwolle beste af bij familie

Voor de uit Syrië overgekomen kinderen (2 en 4 jaar oud) van de omgekomen Zwolse jihadiste Karenia ligt een uitgebreid hulpverleningsplan klaar. Dat stelt radicaliseringexpert Annebregt Dijkman. Jeugdbescherming Overijssel heeft de voogdij over de twee kinderen gekregen. Ze worden waarschijnlijk opgevangen door Zwolse familieleden.

Hoe moet het nu verder met de weeskinderen? Hun ouders zijn allebei in Syrië omgekomen: de Zwolse Karenia bezweek door ziekte en vader – een Belgische jihadist – sneuvelde al eerder. De ‘Zwolse kinderen’ werden door de Franse overheid uit het Syrische vluchtelingenkamp Ain Issa opgehaald. 

  1. Stamceltransplantatie bij MS-patiënten in Moskou of India: redding of riskant?
    PREMIUM
    video

    Stamcel­trans­plan­ta­tie bij MS-patiënten in Moskou of India: redding of riskant?

    Isala-neuroloog Esther Zeinstra maakt het mee: ,,Dat mensen in het allereerste gesprek na de diagnose MS beginnen over stamceltransplantatie. Dan denk ik: hó even. We staan aan het begin en je hebt het nu al over een behandeling die heel zwaar en riskant is en uiteindelijk misschien niet eens nodig of doeltreffend. Er zijn zoveel mogelijkheden en veelbelovende medicijnen. Laten we daar eens mee beginnen.”