Volledig scherm
© ANP XTRA

Rechtbank: Zwollenaar wel degelijk een drugsdealer

Een 27-jarige Zwollenaar is donderdag tot 215 dagen cel waarvan 180 dagen voorwaardelijk veroordeeld. De man handelde in drugs, zo meent de rechtbank.

Volgens R.B. waren de coke en heroïne die hij had voor ‘een dik feest’ in Amsterdam. De tas had hij aangenomen voor vrienden, zo verklaarde hij twee weken terug. De man had tientallen bolletjes drugs in huis. De politie observeerde zijn huis al een tijdje. Twee drugsverslaafden gaven aan hun waar bij B. te kopen. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man zeker 9 maanden gedeald. De rechtbank achtte de feiten bewezen. Een groot deel van de straf is bedoeld als stok achter de deur, zei de voorzitter. Een deel van de onvoorwaardelijke straf heeft hij al in voorarrest uitgezeten.

Naast de celstraf is hem een taakstraf van 240 uur en moet hij 774 euro betalen. Dat bedrag was de criminele winst die hij in huis had liggen. Tegen B. was 9 maanden cel waarvan 3 maanden voorwaardelijk geëist.

  1. Straatfestival Zwolle gebukt onder geluidsregels: Zanger moet publiek tot stilte manen
    PREMIUM

    Straatfes­ti­val Zwolle gebukt onder geluidsre­gels: Zanger moet publiek tot stilte manen

    De afspraken over geluidsniveaus moeten onder de loep worden genomen, anders is het maar de vraag of het Straatfestival in Zwolle volgend jaar de Nieuwe Markt weer aandoet. Die noodkreet slaken betrokkenen bij het podium van afgelopen vrijdag. Na herhaaldelijke waarschuwingen over de decibellen moest de zanger van Juffrouw Jannie het publiek zelfs manen niet mee te zingen. ,,Volgens mij gaat er iets niet goed met de geluidsmetingen’’, zegt geluidsman Marco Ruiter. ,,Op deze manier doe ik volgend jaar niet meer mee.’’