Ronald Westerhuis moet zijn Galerie, atelier en werkplaats verlaten. Van Wonen heeft hem de huur opgezegd omdat deze projectontwikkelaar er woningen wil bouwen.
Volledig scherm
Ronald Westerhuis moet zijn Galerie, atelier en werkplaats verlaten. Van Wonen heeft hem de huur opgezegd omdat deze projectontwikkelaar er woningen wil bouwen. © Frans Paalman

Rechter moet impasse in Zwolse ‘ateliergate’ doorbreken: bemiddeling wethouder mislukt

Het huurconflict tussen de bekende Zwolse kunstenaar Ronald Westerhuis en vastgoedontwikkelaar Van Wonen zal, zoals het er nu naar uitziet, door de kantonrechter worden beslecht. Twee gesprekken met wethouder Monique Schuttenbeld hebben dit niet kunnen voorkomen. 

 1. Zwollenaar (84) in tranen: oplichter verpest trip naar achterkleinkinderen in Australië
  PREMIUM

  Zwollenaar (84) in tranen: oplichter verpest trip naar achter­klein­kin­de­ren in Australië

  De 84-jarige Zwollenaar barstte in tranen uit toen hij vertelde dat een reis met zijn vrouw naar de achterkleinkinderen in Australië niet meer door kon gaan. Eerder dit jaar was al hun spaargeld weg na fraude door een oplichter die zich uitgaf voor medewerker van de bank. De 13.000 euro kwamen na een coulanceregeling wel weer terug, maar inmiddels is zijn vrouw te ziek om nog af te reizen.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  1

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?