Drie boeren in de omgeving van kasteel Rechteren bij Dalfsen raken hun particuliere spoorwegovergang kwijt. Deze onbewaakte overgangen worden in oktober 2023 gesloten door ProRail.
Volledig scherm
PREMIUM
Drie boeren in de omgeving van kasteel Rechteren bij Dalfsen raken hun particuliere spoorwegovergang kwijt. Deze onbewaakte overgangen worden in oktober 2023 gesloten door ProRail. © Enzio Ardesch

Rechteren protesteert tegen sluiten drie overwegen: ProRail biedt tunnels aan en ontsluiting achterzijde

ProRail wil in oktober drie particuliere onbewaakte spoorwegovergangen op landgoed Rechteren sluiten. Het Dalfser landgoed protesteert, samen met de drie pachtboeren die anders kilometers moeten omrijden. Tijdens de rechtbankzitting bleek vanmiddag dat twee boeren kunnen instemmen met aanleg van veetunnels, maar voor veehouder Dekker biedt dat geen soelaas.

0 reacties

  1. Paasvuren Vechtdal mogen branden ondanks nabije natuur: Dalfser bakens al klein genoeg
    PREMIUM

    Paasvuren Vechtdal mogen branden ondanks nabije natuur: Dalfser bakens al klein genoeg

    In het Vechtdal zijn vier organisatoren van paasvuren door de provincie aangeschreven over de strengere regels voor deze evenementen binnen vier kilometer van een natuurgebied. In de gemeente Ommen kregen twee organisaties een brief, in Hardenberg en Dalfsen elk één. Daarin verplichtte de provincie hen een berekening te laten uitvoeren van de hoeveelheid stikstof die ontstaat bij hun paasvuur.
    Dalfsen