Redmer Stamhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Redmer Stamhuis. © Fam. Stamhuis

Redmer (68) uit Zwolle bouwde graag een podium voor een ander: ‘Hij leerde ons geduld hebben’

VAN WIEG TOT GRAFHij leerde zijn kinderen geduld hebben. En dat wachten wat oplevert. Bij Zwollenaar Redmer Stamhuis (68) kwamen al zijn baantjes op zijn 50ste samen in dat ultieme beroep: standdesign en standbouwer. Samen met zijn vrouw vormde hij BeST STAND.

0 reacties

 1. Ouderenmishandeling komt nog héél veel voor. Hoe kan dat anders, vragen ze zich in Zwolle af
  PREMIUM
  Video

  Ouderenmis­han­de­ling komt nog héél veel voor. Hoe kan dat anders, vragen ze zich in Zwolle af

  Je oude moeder even opsluiten in een kamer, om even snel een boodschap te doen. Of een flink pak slaag uitdelen aan je bejaarde vader, omdat je als mantelzorger je kookpunt hebt bereikt. Een op de twintig ouderen krijgt te maken met ouderengeweld. Hoe kan dat cijfer naar beneden? Met die vraag houden Isala Ziekenhuis, Kadera Veilig Thuis en gemeente Zwolle zich dinsdagmiddag bezig.
 2. Dit overkwam Joop allemaal als beveiliger in ziekenhuis Zwolle: ‘Dat beeld van dat meisje in de heli... bah’
  PREMIUM

  Dit overkwam Joop allemaal als beveiliger in ziekenhuis Zwolle: ‘Dat beeld van dat meisje in de heli... bah’

  Wie heeft het meest complete beeld van het reilen en zeilen in een ziekenhuis? Misschien is het wel Joop van der Veer. Als beveiliger heeft hij 35 jaar lang alles zien langskomen in twee Zwolse ziekenhuizen. Van reanimaties tot het binnenhalen van slachtoffers uit de traumahelikopter, van het rondleiden van de koning tot een vuistslag op zijn eigen oog. Nu zijn werkzame tijd erop zit, blikt hij nog een keer terug.