Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Zwolle heeft inmiddels vijftien klachten van omwonenden gekregen over de vernieuwde Rembrandtlaan. © Frans Paalman

Rembrandtlaan klaagt steen en been over nieuwe fietsstraat

Omwonenden van de Rembrandtlaan klagen steen en been over herrie en hardrijders sinds de weg is ingericht tot fietsstraat. Volgens hen nodigt de weg nu meer dan ooit uit tot hardrijden en veroorzaken die racende bestuurders veel extra geluidsoverlast als ze met twee wielen over een klinkerbaan in het midden van de weg rijden. ,,Dit is precies waar we voor gewaarschuwd hebben."

Pasgeleden werd de Rembrandtlaan feestelijk heropend. Maar bewoner Ton Raijmakers bedankte voor de uitnodiging om een rol te spelen te zijn van de feestelijkheden. Volgens hem zijn de omwonenden van de regen in de drup beland door de herinrichting. ,,De weg is één grote racebaan geworden, één groot vlak asfalt van rotonde tot rotonde. Terwijl het juist de bedoeling was om de snelheid eruit te halen. Eigenlijk is precies gebeurd waar ik als lid van de klankbordgroep voor gewaarschuwd heb. Ze hebben de enige belemmering in de weg, de bussluis, weggehaald."