Rookvrije terrassen: Is Zwolle er klaar voor?

Het loopt nog niet storm met het aantal rookvrije terrassen in Zwolle. Dat blijkt uit een steekproef van deze krant in de Zwolse binnenstad. Wel wordt het door steeds meer ondernemers overwogen.

Veel ondernemers in de binnenstad geven aan geen rookvrij terras te hebben, bleek uit een steekproef bij vijftig terrassen binnen de Zwolse stadsgracht. Wel probeert een aantal horecagelegenheden hun klanten te ontmoedigen door geen asbakken neer te zetten, zoals het Barista Cafe en de Chocolate Company. Deze trend herkent Theo Runhaar, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Zwolle. ,,Er liggen inmiddels al drempels om te gaan roken. Het is een ontwikkeling dat er meer vraag komt naar rookvrije terrassen.”

  1. Opschudding om glazenwassers in Zwolle: ‘Nieuwe bedrijfsnaam, alles in orde’
    PREMIUM

    Opschud­ding om glazenwas­sers in Zwolle: ‘Nieuwe bedrijfs­naam, alles in orde’

    Het zal je gebeuren. Staan er ineens twee onbekende glazenwassers je ramen te lappen, terwijl je daar niet om hebt gevraagd. Meerdere straten in Assendorp en de Pierik in Zwolle stonden maandag in rep en roer om de onbekende schoonmakers. De politie rukte drie keer uit. Uiteindelijk lijkt het te gaan om een misverstand: de ‘vaste’ glazenwasser is overgenomen. ,,Goed dat mensen alert zijn en ons tippen’’, zegt de politie.