Harriët Vijsma verloor door corona haar baan als pr- en evenementenbegeleider bij het theater en volgt nu met hulp van het Regio Zwolle-fonds Groei Vooruit een omscholing tot uitvaartbegeleider.
Volledig scherm
PREMIUM
Harriët Vijsma verloor door corona haar baan als pr- en evenementenbegeleider bij het theater en volgt nu met hulp van het Regio Zwolle-fonds Groei Vooruit een omscholing tot uitvaartbegeleider. © Bram van de Biezen

Run op vouchers voor corona-omscholing: Harriët en Bastiaan verloren hun baan en gooien het roer om

Regio Zwolle biedt mensen die door corona hun baan kwijtraakten omscholingsvouchers en daar is een ware run op: sinds juli zo’n 1400 aanvragen. De regio breidt de regeling nu uit. Harriët Vijsma uit Nunspeet (werkte in theater, wordt nu uitvaartverzorgster) en Bastiaan Berghuis uit Ommen (was kok, wordt docent) maakten er al gebruik van en zijn dolgelukkig. ,,Ik doe nu wat ik het liefst doe.”

0 reacties

 1. ‘Gevaarlijkste kruispunt’ van Zwolle wordt 4 jaar na noodkreet eindelijk aangepakt
  PREMIUM

  ‘Gevaar­lijk­ste kruispunt’ van Zwolle wordt 4 jaar na noodkreet eindelijk aangepakt

  In drie jaar tijd 24 ongelukken op één plek. Dit is het onveiligste kruispunt van Zwolle, concludeerde het stadsbestuur dan ook al in 2017 over de rotonde die de Burgemeester Roelenweg, Pannekoekendijk en Schuttevaerkade aan elkaar verbindt, recht voor de studentenwoontorens aan het Talentenplein. Doe er wat aan!, was dan ook de oproep die klonk. Vier jaar na dato gaat dat daadwerkelijk gebeuren.
 1. Ravage in Oldenzaal nadat auto wordt gelanceerd over rotonde
  Play

  Ravage in Oldenzaal nadat auto wordt gelanceerd over rotonde

 2. Emotionele demonstratie over veiligheid van vrouwen
  Play

  Emotionele demonstra­tie over veiligheid van vrouwen