Schuifpuzzel rond stadion PEC Zwolle, áls de club overstapt volgend seizoen op écht gras

videoPEC Zwolle voetbalt komend seizoen op natuurgras. Voorwaarde is wel dat lijfsbehoud in de eredivisie wordt afgedwongen. Omdat de nieuwe grasmat veel minder kan worden bespeeld dan het kunstgras, is de club bezig met extra velden in de omgeving. Voorzitter Adriaan Visser heeft het volste vertrouwen dat PEC beide obstakels neemt. ,,Al zit de duivel in de details.”

PEC Zwolle stelt alles in het werk om komende zomer de rubberen ondergrond, waar het sinds de verhuizing naar het nieuwe stadion al bijna twaalf jaar thuisduels op speelt, te verbannen. Begin dit jaar ging de kogel door de kerk en zijn gesprekken met de gemeente Zwolle begonnen.

Er wordt vooral gesproken over extra velden. Het huidige kunstgrasveld in het MAC3PARK-stadion kan jaarlijks tot 2000 uur worden gebruikt, terwijl het nieuwe natuurgras maar 150 uur per seizoen kan worden belast. Die worden vrijwel alleen door de hoofdmacht ingevuld. De club zoekt een oplossing voor de overgebleven 1850 uur.

  1. Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavirus met één leerling minder af naar Griekenland en Rome
    PREMIUM

    Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavi­rus met één leerling minder af naar Grieken­land en Rome

    Ongeveer tachtig leerlingen van het gymnasium Celeanum in Zwolle gaan morgen op studiereis naar Griekenland en Rome. Waar tal van andere middelbare scholen in Nederland vanwege het coronavirus de stekker uit de studiereis trokken, acht rector Frank Dost het verantwoord om de twee studiereizen door te laten gaan. De school liet aan ouders weten de reis pas af te blazen als het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies zou afgeven voor Rome en Griekenland, maar dat reisadvies is momenteel nog niet aan de orde en dus gaat de reis door.