Vluchten kan niet meer voor de bestuurder van deze scooter. Tijdens een politieachtervolging smakte hij twee keer tegen het asfalt.
Volledig scherm
Vluchten kan niet meer voor de bestuurder van deze scooter. Tijdens een politieachtervolging smakte hij twee keer tegen het asfalt. © Politie Team Verkeer Oost-Nederland

Scooterrijder gaat twee keer op z’n plaat tijdens politieachtervolging in Zwolle

Een pijnlijke confrontatie met het asfalt voor een scooterrijder tijdens een politieachtervolging in Zwolle donderdag. Vluchtend voor een politiemotor smakte de bestuurder tegen het asfalt, waarna hij rennend alsnog weg probeerde te komen.

De scooterrijder reed weg bij een bromfietscontrole aan de Van Karnebeekstraat, zo meldt de politie op Facebook. Een minutenlange achtervolging door een politiemotor eindigde voor de jongeman op het asfalt van de Van Wevelinkhovenstraat. Bij een poging om rennend alsnog te ontkomen, kwam hij weer ten val.

Vier bekeuringen

De bestuurder kon dan ook aangehouden worden. Wat bleek: meneer beschikt niet over een rijbewijs, en was hier al drie keer eerder voor bekeurd. Daar kan hij na deze dollemansrit vier bekeuringen bij op tellen. Wederom voor het niet hebben van een rijbewijs, en daarnaast voor gevaarlijk rijgedrag, het negeren van een stopteken en voor het rijden van 56 km/u, in plaats van de toegestane 25. Ook nam de politie zijn bromfiets in, waardoor hij zijn weg lopend moest vervolgen.