Volledig scherm
PREMIUM
Sinterklaas wordt ook dit jaar welkom geheten op het Rodetorenplein in Zwolle. Niet meer door burgemeester Henk Jan Meijer (achtergrond links), maar door diens opvolger Peter Snijders. Voorzitter Edwin ter Burg van de organiserende stichting (met rode jas) wil er dit jaar weer ‘vooral een feest voor de kinderen’ van maken. ,,Zoals het ook hoort te zijn.’’ © Frans Paalman

Sinterklaas viert feest in Grote Kerk bij intocht Zwolle, mét roetveegpiet

De intocht van Sinterklaas in Zwolle eindigt dit jaar niet op het Grote Kerkplein, maar in de Grote Kerk zelf. Daar kunnen kinderen dicht bij de sint en zijn pieten komen. Eerder werd al duidelijk dat vanaf dit jaar stapsgewijs roetveegpieten worden ingezet tijdens de intocht.

De Zwolse intocht wordt voor het vijfde jaar op rij georganiseerd door Stichting Evenementen Zwolle. ,,Ik heb me laten vertellen dat we tot de grootste intochten van het land behoren. Dat is heel mooi’’, zegt voorzitter Edwin ter Burg. ,,Dit jaar worden we weer in staat gesteld om wat kleine veranderingen door te voeren. We zijn ooit begonnen met het drastisch omgooien van de dag, maar zijn nu op het punt dat we nuances kunnen aanbrengen. We doen er alles aan om het vooral een feest voor de kinderen te laten zijn. Zoals het ook hoort te zijn’’, zegt voorzitter Edwin ter Burg van SEZ.

  1. Zwolle is duivelse Japanse duizendknoop meer dan zat: ‘Het is een verschrikkelijke plant’
    PREMIUM

    Zwolle is duivelse Japanse duizend­knoop meer dan zat: ‘Het is een verschrik­ke­lij­ke plant’

    Zo mooi als de crèmewitte en soms roze bloemen van de plant kleurden in augustus en september, zo wreed werkte de Japanse duizendknoop zich in de tussentijd naar grote hoogte. De plant teistert Zwolle en de gemeente is hem dan ook liever voorgoed kwijt dan nog even rijk. Vanochtend deed ze samen met ROVA een eerste aanzet in de hoop de plant voorgoed uit het Zwolse stadsbeeld te kunnen verwijderen.