Volledig scherm
Tapasrestaurant La Cubanita aan de Melkmarkt. © Google Maps

Slijpwerkzaamheden laten brandweer met hoogwerker uitrukken voor restaurant La Cubanita in Zwolle

Tapasrestaurant La Cubanita aan de Melkmarkt in Zwolle kreeg vanochtend bezoek van de brandweer. De veiligheidsdienst rukte uit met een tankautospuit en een hoogwerker, omdat er een brandmelding  binnenkwam. Uiteindelijk bleek het loos alarm.

Waar rook is, is vuur, luidt het gezegde. Maar dat blijkt niet altijd op te gaan. Perswoordvoerder Diana Inkelaar van Veiligheidsregio IJsselland laat weten dat er slijpwerkzaamheden werden uitgevoerd bij het restaurant. Die zorgden voor rookontwikkeling, waardoor het brandalarm afging. 

,,Degene die dit zag heeft gekeken wat er aan de hand was en nam contact op met de brandweer. We zijn ter plaatse geweest voor een controle en er bleek niks aan de hand’’, zegt Inkelaar. 

Bij een alarmering rukt de brandweer standaard uit met een tankautospuit en een hoogwerker. ,,De hoogwerker gaat altijd mee, want je weet maar nooit of je mensen moet redden.’’

  1. Hofnaaisters Margriet en Nel kleden Prins Carnaval in Zwolle... zonder te weten wie het is
    PREMIUM

    Hofnaai­sters Margriet en Nel kleden Prins Carnaval in Zwolle... zonder te weten wie het is

    Jaar in jaar uit vermaken twee Zwolse dames het pak voor de nieuwe Prins Carnaval. Zonder dat ze weten wie het is. De maten krijgen ze door en dan is het de kunst om het prinsenpak van de huidige hoogheid aan te passen aan het postuur van de nieuwe. Margriet Velthuis (74) en Nel Oterdoom (50) zijn de hofnaaisters van carnavalsvereniging de Eileuvers in Zwolle. ,,Noem ons maar coupeuses. Anders krijgen mensen van die gekke associaties.’’