Boeren in het gebied van de Waterschap Drents Overijsselse Delta worden mogelijk geconfronteerd met een verbod op het onttrekken van slootwater.
Volledig scherm
PREMIUM
Boeren in het gebied van de Waterschap Drents Overijsselse Delta worden mogelijk geconfronteerd met een verbod op het onttrekken van slootwater. © WDODelta

Slootwater op rantsoen voor boeren in Overijssel en Drenthe

Boeren in de Drents Overijsselse Delta hangt door de aanhoudende droogte een verbod op het onttrekken van slootwater boven het hoofd. Het waterschap in deze regio loopt tegen zijn grenzen aan bij het op peil houden van het oppervlaktewater. Boeren vrezen voor schade aan gewassen.

  1. Jamile uit Zwolle speurt al 7 jaar naar zijn verdwenen broertje Rachid: ‘Ik moet oppassen met wat ik zeg’
    PREMIUM

    Jamile uit Zwolle speurt al 7 jaar naar zijn verdwenen broertje Rachid: ‘Ik moet oppassen met wat ik zeg’

    Waar is Rachid Zaoudi? De Zwollenaar verdween in december 2013 spoorloos. Zijn broer Jamile zoekt sindsdien naar antwoord op de vraag wat er met de toen 36-jarige benjamin van het gezin is gebeurd. Ja, hij zat in het criminele circuit. En nee, Jamile denkt niet dat Rachid nog leeft. Maar hij speurt door. ,,Het laatste dat we van hem hebben gehoord was dat hij ‘lang zal ze leven’ zong voor onze op sterven liggende moeder.”