Sneeuw! Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Sneeuw! Foto ter illustratie. © Thinkstock

Sneeuw in Twente: kans op gladheid

code geelTWENTE - Lang verwacht of lang gevreesd, vandaag kleuren delen van Twente een klein beetje wit. Het heeft afgelopen nacht gesneeuwd en op sommige plekken sneeuwt het ook 's morgens vroeg nog. Leuk, maar ook potentieel gevaarlijk. Het KNMI heeft daarom code geel afgekondigd.

Wie vanochtend naar buiten moest heeft het vast gemerkt: het sneeuwt! Voor de eerste keer dit jaar raakt de winterse neerslag de bodem op sommige plekken in Twente.

Gladde wegen

Vanwege de sneeuwval waarschuwt het KNMI voor gladheid op de weg. Voor Overijssel en Gelderland is code geel afgekondigd, net als voor Utrecht, Noord-Brabant en Limburg. ,,Door de koude drab kan de temperatuur aan de grond dalen richting vriespunt waardoor plaatselijk gladheid ontstaat’’, voorspelde Eijke gisteren al.

Het weerinstituut adviseert weggebruikers goed te anticiperen op de omstandigheden: ‘Alle verkeersdeelnemers kunnen hinder ondervinden. Pas uw rijgedrag aan en volg weerberichten en waarschuwingen.’

Foto’s gemaakt van de sneeuw vandaag? We plaatsen ze graag! Mail jouw kiekjes naar internet@tubantia.nl .

Het gebied met regenval en (natte) sneeuw trekt oostwaarts. Aan het begin van de ochtend verlaat het neerslaggebied het zuidoosten. 

Opnieuw sneeuw?

De sneeuw die nu is gevallen zal vrij snel weer verdwijnen, aangezien de temperatuur vanmiddag oploopt naar maximaal 6 à 7 graden. Toch kan het later op de dag nog een keer wit worden door een enkele winterse bui.

Donderdag is er bovendien opnieuw kans op sneeuwval, maar dit beperkt zich naar verwachting tot het zuiden van het land.

Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP
  1. Lichte stijging aantal corona-patiënten op Zwolse intensive care

    Lichte stijging aantal corona-patiënten op Zwolse intensive care

    Het aantal corona-patiënten op de intensive care in het Zwolse Isala is na een daling gisteren, vandaag toch weer gestegen. Het aantal staat nu op 40, terwijl dat woensdag er nog 34 waren. Op de cohort-verpleegafdelingen liggen nu twee dagen achtereen in totaal 47 corona-patiënten. Er zijn daarnaast nog 15 patiënten opgenomen die vermoedelijk corona-besmet zijn. Het totaal aantal corona-patiënten in het Zwolse ziekenhuis schommelt al een aantal dagen rond de negentig.