Volledig scherm
De politie moest flink gas geven om de overtreders in te halen. © Shutterstock

Snelle politieauto haalt ‘F1-coureurs’ in op A28 bij Zwolle

Vier automobilisten zijn voorlopig hun rijbewijs kwijt omdat ze dit weekend veel te hard over de A28 bij Zwolle reden. De politie hield er twee dagen uitgebreid controle. Twee bestuurders reden zelfs harder dan 200 kilometer per uur, op een stukje waar je hooguit 120 mag.

De politie controleerde bij Zwolle met behulp van een videoauto en een zogeheten SIV. Die afkorting staat voor ‘snel interventievoertuig’, waarmee de agenten moeiteloos 250 kilometer per uur rijden. Wel zo prettig bij het achternazitten van verdwaalde F1-coureurs.  

Volgens het Verkeersteam Oost-Nederland zijn meerdere bestuurders op de bon geslingerd voor uiteenlopende zaken. Zondag raakten dus vier automobilisten hun rijbewijs kwijt omdat ze de maximum snelheid met meer dan vijftig kilometer per uur overschreden. 

Briefje

Ook zaterdag is gecontroleerd. Een motorrijder reed meer dan vijftig kilometer te hard binnen de bebouwde kom en beging ook nog eens meerdere overtredingen. Daarnaast was er een beginnend bestuurder die veel te hard reed en nergens richting aangaf. Bovendien ging deze automobilist ook nog eens kleven bij andere voertuigen. Voor beide bestuurders is een briefje gemaakt dat naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen gaat, in verband met onveilig rijden.

  1. Straatfestival Zwolle gebukt onder geluidsregels: Zanger moet publiek tot stilte manen
    PREMIUM

    Straatfes­ti­val Zwolle gebukt onder geluidsre­gels: Zanger moet publiek tot stilte manen

    De afspraken over geluidsniveaus moeten onder de loep worden genomen, anders is het maar de vraag of het Straatfestival in Zwolle volgend jaar de Nieuwe Markt weer aandoet. Die noodkreet slaken betrokkenen bij het podium van afgelopen vrijdag. Na herhaaldelijke waarschuwingen over de decibellen moest de zanger van Juffrouw Jannie het publiek zelfs manen niet mee te zingen. ,,Volgens mij gaat er iets niet goed met de geluidsmetingen’’, zegt geluidsman Marco Ruiter. ,,Op deze manier doe ik volgend jaar niet meer mee.’’