Volledig scherm
Duncan Laurence met trofee op de persconferentie na het winnen van het Songfestival in Tel Aviv. © EPA

Songfestival-winnaar Duncan Laurence komt naar Zwolle: ‘Ik had hem wel drie keer willen boeken’

Ze vlogen als warme broodjes over de toonbank: de kaarten voor het optreden van Duncan Laurence in Zwolle. Nadat hij vannacht in Tel Aviv het Songfestival won, staat hij vrijdag 1 november in Hedon. Toen zijn overwinning duidelijk was, werd de zaal bij het poppodium meteen volgeboekt.

Eerder deze week maakte Hedon bekend dat het Laurence gestrikt had voor een optreden. Eigenlijk werd de winnaar van het Songfestival zelf bij het poppodium aangeboden, zegt programmeur Erik Delobel. ,,Als onderdeel van een tour. En wij wilden daar graag aan meedoen. Dan is het nog spannend of hij wint of niet.”

Die winst kwam er en dat legde Hedon geen windeieren, zo blijkt. ,,Toen hij aangekondigd werd, begon de kaartverkoop al erg goed in de eerste tien minuten. Maar zodra zijn winst op het Songfestival bekend was, was het optreden zo goed als uitverkocht. Er zijn 850 plaatsen en tijdens het festival vlogen de laatste 500 kaarten er doorheen. Dus dat is helemaal feest. Ook de rest van de tour is bijna uitverkocht, hoorde ik. Ik zou willen dat ik hem drie keer had geboekt.”

  1. Virtuele monumentale panden van Zwolse 'minecrafters’ te bewonderen tijdens Open Monumentendag
    PREMIUM

    Virtuele monumenta­le panden van Zwolse 'minecraf­ters’ te bewonderen tijdens Open Monumenten­dag

    Het statige Gouverneurshuis aan de Kerkstraat is al sinds 1985 verdwenen. Ook de veel jongere IJsselcentrale Harculo is inmiddels gesloopt. En van de havezate Werkeren bestaat nog slechts een tekening uit 1730. Maar de jonge deelnemers aan het Minecrafttoernooi deden een historisch onderzoekje en bouwden de panden levensecht na. Gistermiddag in de Grote Kerk in Zwolle, tijdens de Open Monumentendagen, kon het publiek virtueel ronddwalen in hun winnende ontwerpen.