Mathijs Faassen opent eind november de deuren van zijn SPAR City aan het Lübeckplein in Zwolle. Beneden komt het magazijn, op de plek waar vroeger de reizigerstunnel van het station begon.
Volledig scherm
PREMIUM
Mathijs Faassen opent eind november de deuren van zijn SPAR City aan het Lübeckplein in Zwolle. Beneden komt het magazijn, op de plek waar vroeger de reizigerstunnel van het station begon. © Frans Paalman

SPAR City-supermarkt aan het Lübeckplein in Zwolle opent eind november

Hanzeland krijgt een supermarkt. SPAR City opent eind november de deuren aan het Lübeckplein in het gebouw waar in het verleden de ingang van het station was. Een ideale plek met het oog op reizigers en Windesheim-studenten, denkt de Zwolse exploitant Mathijs Faassen.

De 33-jarige Zwollenaar zit sinds zijn vijftiende ‘in het vak’ en werkte in meerdere supermarkten in de stad. Sinds een paar jaar runt hij een SPAR City in Leeuwarden en met het openen van een vestiging in zijn thuisstad gaat een droom in vervulling. ,,Het liefst schreeuw ik het van de daken. Het is nu rond en dat heeft best even geduurd’’, vertelt Faassen in zijn toekomstige winkelpand.

  1. Beste vriend geliquideerde Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’
    PREMIUM
    video & audio

    Beste vriend geliqui­deer­de Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’

    ,,Daar stonden ze Henk op te wachten. Bij de speedboot. Mensen die je koud willen maken hebben alle geduld van de wereld.” Regelmatig schrikt Zwollenaar Mario Roodveldt (64) ’s nachts zwetend wakker. Zijn beste kameraad Henk ‘Oortje’ Wolters werd op oudejaarsavond doorzeefd met meer dan twintig kogels. Aan het begin van zijn strafzaak, waarin Wolters hoofdverdachte was, doet hij voor het eerst zijn verhaal.