Volledig scherm
PREMIUM
Op sommige plekken in het voormalige museum werden meerdere houten vloerlagen weggehaald, waarna een vloer opdook die enorm verzakt bleek. Daarom zat de schrik er goed in. © Frans Paalman

Staat het Stedelijk Museum in Zwolle op instorten?

Het monumentale deel van het voormalige Stedelijk Museum Zwolle verkeert in slechte staat, werd onlangs duidelijk. Hoe kan dat? Zeven vragen.

Verstopte verzakkingen, houtzwammen, scheuren. Het monumentale deel van het voormalige Stedelijk Museum Zwolle verkeert in een deplorabele toestand. En dat was nooit ontdekt als in het najaar van 2017 geen brand was ontstaan door kortsluiting in het museum. Op het oog zag alles er namelijk prima uit, maar door de roetschade moest het pand verder worden opengewerkt en stuitte de aannemer op verborgen gebreken. Het resultaat: schrik en een torenhoge rekening naar het stadhuis. Hoe kan dat nou?

  1. Stamceltransplantatie bij MS-patiënten in Moskou of India: redding of riskant?
    PREMIUM
    video

    Stamcel­trans­plan­ta­tie bij MS-patiënten in Moskou of India: redding of riskant?

    Isala-neuroloog Esther Zeinstra maakt het mee: ,,Dat mensen in het allereerste gesprek na de diagnose MS beginnen over stamceltransplantatie. Dan denk ik: hó even. We staan aan het begin en je hebt het nu al over een behandeling die heel zwaar en riskant is en uiteindelijk misschien niet eens nodig of doeltreffend. Er zijn zoveel mogelijkheden en veelbelovende medicijnen. Laten we daar eens mee beginnen.”