Volledig scherm
File. © ANP

Stevige ochtendspits op wegen in en om Zwolle

Verkeer in Zwolle ondervindt deze ochtend veel hinder. Op de N340 uit de richting Dalfsen - Zwolle is op dit moment sprake van een file over zeven kilometer, goed voor 14 minuten vertraging. 

Ook op de IJsselallee is het raak. In de richting A28 staat een file van twee kilometer. De vertraging is er op dit moment circa 5 minuten. 

Tussen Wezep/Knooppunt Hattemerbroek en Zwolle-Noord heeft het verkeer 14 minuten vertraging. Daar staat een file van 10 kilometer.

De drukte op de wegen in Zwolle wordt hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de wegwerkzaamheden op de Ceintuurbaan. Op deze hoofdader wordt de komende maanden verkeersoverlast verwacht in verband met de aanleg van een extra spoorviaduct en een nieuw fietsviaduct. Maandenlang is er maar één rijstrook per richting open. Spoorbeheerder ProRail adviseerde eerder gemotoriseerd verkeer tot juni dit weggedeelte in de spits te mijden. Verkeer wordt aangeraden om via Zwolle-Zuid te rijden.

  1. Weilanden, voetbalvelden, plantsoenen, plantvakken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermiddel’ bokashi
    PREMIUM
    Video

    Weilanden, voetbalvel­den, plantsoe­nen, plantvak­ken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermid­del’ bokashi

    Betere landbouwgrond, strakkere voetbalvelden, mooiere plantsoenen en een flinke besparing van water. Agrariërs, onderhoudsdiensten en gemeenten in de regio zien dit ideaalbeeld binnen handbereik komen. Dankzij het oprakelen van een oude hergebruikmethode van onder andere bladafval: bokashi. Over hoe krioelende pendelwormen het groen in de regio een boost moeten geven.