De politie zette De Alm in Zwolle af nadat een molotovcocktail tegen een woning was gegooid.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie zette De Alm in Zwolle af nadat een molotovcocktail tegen een woning was gegooid. © news united/Stefan Verkerk

Straf voor brandbommengooier in Zwolle blijft in hoger beroep in stand

De straf voor de 28-jarige man die brandbommen gooide in de Berkumstraat en de Alm in Zwolle blijft in stand, Heeft het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden beslist. Melvin H. uit Zwolle was het deels niet eens met zijn veroordeling door de rechtbank in Zwolle eind vorig jaar en wilde een lagere straf. Het hoger beroep dat hij instelde mocht niet baten: het blijft bij twee jaar cel en tbs met voorwaarden.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.