Familie de Groot uit Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Familie de Groot uit Zwolle. © Rob Voss

Student Laurèl (20) woont plotseling weer thuis in Zwolle: ‘Het is minder erg dan ik dacht’

langer thuisHoe gaan mensen om met de verlengde lockdown maatregelen? Hoe houden ze hun pubers en kleuters in bedwang? Hoe doen opa en oma het? En wat als je alleenstaand bent of een gescheiden gezin hebt? In deze serie vraagt De Stentor het. Vandaag deel 5: de student die weer bij paps en mams gaat wonen.

Bärbel de Groot (46) makelaar in Zwolle en Arjan (47) met kinderen Fie (6) Floyd (9) en Ties (12) hebben ineens dochter Laurèl (20) die studeert communicatie in Utrecht weer in huis.

  1. Tomy (40) overleed na hardhandige aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’
    PREMIUM
    VIDEO

    Tomy (40) overleed na hardhandi­ge aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’

    Hij schreeuwt. Vijf mannen zitten op hem, een agent zet een knie in zijn rug, een ander duwt zijn schoen op zijn hoofd. Kort na de hardhandige aanhouding in Zwolle overlijdt Tomy Holten (40). Zijn broer voelt herkenning tijdens de massale protesten tegen racistisch politiegeweld de afgelopen week. De rijksrecherche onderzoekt of er disproportioneel veel geweld is gebruikt bij de aanhouding en of dat leidde tot zijn dood.