Supermarkt trekt op zondag vooral jongere klant uit Zwolle

Vooral jongeren en gezinnen komen in Zwolle op zondag naar de supermarkt, terwijl oudere mensen hun boodschappen door de week halen. Dat blijkt uit een rondgang langs supers in Zwolle. De winkels mogen sinds een jaar open wanneer ze willen en grepen dat massaal aan om de openingstijden op zondag te verruimen. Van de drie supermarkten die nu nog niet op zondag open zijn, gaat één dat binnenkort alsnog doen.

Volledig scherm
Deze toestanden zijn sinds een jaar verleden tijd bij de Zwolse supermarkten. In het verleden mocht een deel van de winkels een paar uur open op zondagmiddag en stonden voor de kassa's lange rijen. Sinds de zomer van 2018 mag iedereen open wanneer hij wil en dat bevalt de winkels prima. © Vakfoto van der Beek
  1. Opschudding om glazenwassers in Zwolle: ‘Nieuwe bedrijfsnaam, alles in orde’
    PREMIUM

    Opschud­ding om glazenwas­sers in Zwolle: ‘Nieuwe bedrijfs­naam, alles in orde’

    Het zal je gebeuren. Staan er ineens twee onbekende glazenwassers je ramen te lappen, terwijl je daar niet om hebt gevraagd. Meerdere straten in Assendorp en de Pierik in Zwolle stonden maandag in rep en roer om de onbekende schoonmakers. De politie rukte drie keer uit. Uiteindelijk lijkt het te gaan om een misverstand: de ‘vaste’ glazenwasser is overgenomen. ,,Goed dat mensen alert zijn en ons tippen’’, zegt de politie.