Volledig scherm
De Zwolse stalker valt haar al jaren lastig. © Janneke de Jonge

Terug lezen: Strafzaak tegen stalker (34) uit Zwolle die meisje al vanaf haar negende lastigvalt

De 34-jarige L.P. uit Zwolle staat vandaag voor de rechtbank in Assen, omdat hij ervan wordt verdacht dat hij een nu 17-jarig meisje uit Zuidlaren al jaren lastigvalt. Hij werd verliefd op het meisje toen zij 9 jaar oud was.

De man uit Zwolle is al vaak veroordeeld voor stalking van het kind en haar ouders. In januari is hij weer opgepakt, omdat hij bij haar aan de deur was geweest. In 2015 kreeg hij voor het eerst een contactverbod opgelegd. De man stuurde het meisje continu seksueel getinte berichten en belde drie keer per dag naar haar huis. Ook kwam hij op een dag naar haar middelbare school om een cadeautje te brengen.

Ex-vriendin geterroriseerd

De Zwollenaar (33) wordt ook verdacht van stalking van zijn ex-vriendin uit Hardenberg. Hij zou gedreigd hebben om hun dochtertje te ontvoeren van school. De vrouw wordt volgens het Openbaar Ministerie al drie jaar door P. geterroriseerd.

Volg hieronder het liveblog van de zaak die om 9 uur begint.

 1. ‘Hennephuurder’ wint rechtszaak en kan zich weer inschrijven voor woning in Zwolle
  PREMIUM

  ‘Hennep­huur­der’ wint rechtszaak en kan zich weer inschrij­ven voor woning in Zwolle

  Woningstichting SWZ heeft ‘onzorgvuldig gecommuniceerd’ over het huurverbod van Zwollenaar A.G., stelt de rechter. De man mocht twee jaar lang geen woning huren, nadat hij was betrapt op een hennepkwekerij. Hoewel SWZ meende dat het verbod pas inging op 1 oktober 2017, toen G. zijn huis verliet, kreeg de man eerder een automatische mail waarin de datum van 1 maart stond. Hij eiste deze week dat hij zich alweer kon inschrijven voor een huurwoning en krijgt nu gelijk van de rechter.
 2. De kop is er af voor restauratie Drostenhuis in Zwolle, letterlijk en figuurlijk
  video

  De kop is er af voor restaura­tie Drosten­huis in Zwolle, letterlijk en figuurlijk

  ,,Normaal loop je er misschien langs zonder dat je weet dat het er zit. Je hebt kans dat mensen zometeen wel degelijk iets missen. Het is ineens zo'n kale gevel.’’ Projectleider Thom Lijster van Hanzebouw is donderdag begonnen met het weghalen van de attiek van het Drostenhuis en daarmee ook met de restauratie van het pand. De prominente sierlijst bovenaan de gevel aan de Melkmarkt is aangetast door zwam en wordt gerestaureerd. In het monumentale pand waar voorheen Stedelijk Museum Zwolle huisde is een reeks aan achterstallig onderhoud aangetroffen.