Na jaren van groei moet Hart voor Zwolle nu snijden in de organisatie. Ard ten Brinke, coördinator en een van de oprichters, sprak dinsdag met wethouder Klaas Sloots in de hoop dat de gemeente haar bijdrage verhoogt.
Volledig scherm
PREMIUM
Na jaren van groei moet Hart voor Zwolle nu snijden in de organisatie. Ard ten Brinke, coördinator en een van de oprichters, sprak dinsdag met wethouder Klaas Sloots in de hoop dat de gemeente haar bijdrage verhoogt. © Frans Paalman

Toekomst vrijwilligersorganisatie Hart voor Zwolle in gevaar door geldgebrek: ‘Wel de prijzen, niet de pegels’

De toekomst van stichting Hart voor Zwolle is in gevaar. De meermaals bekroonde stichting die jonge vrijwilligers koppelt aan hulpvragen, gaat komend jaar in afgeslankte vorm verder. Zonder een extra financiële bijdrage van de gemeente lukt het niet om op langere termijn verder te gaan, stelt oprichter Ard ten Brinke.

Na de jaarwisseling gaat de stichting van vier naar twee coördinatoren en zal het aantal nieuwe hulpvragen moeten halveren. Vijf jaar na de oprichting blijkt de tot dusver alsmaar groeiende stichting het mes in de organisatie te moeten zetten. De begroting zal teruggeschroefd worden van 115.000 naar 70.000 euro. Daarmee lijkt de stichting slachtoffer van haar eigen succes; door de groei stijgen de kosten.

  1. Beste vriend geliquideerde Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’
    PREMIUM
    video & audio

    Beste vriend geliqui­deer­de Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’

    ,,Daar stonden ze Henk op te wachten. Bij de speedboot. Mensen die je koud willen maken hebben alle geduld van de wereld.” Regelmatig schrikt Zwollenaar Mario Roodveldt (64) ’s nachts zwetend wakker. Zijn beste kameraad Henk ‘Oortje’ Wolters werd op oudejaarsavond doorzeefd met meer dan twintig kogels. Aan het begin van zijn strafzaak, waarin Wolters hoofdverdachte was, doet hij voor het eerst zijn verhaal.