Volledig scherm
PREMIUM
De sfeer is opperbest tijdens de Dutch Darts Masters in Zwolle. © Pedro Sluiter

Tussen ’t feesten door wordt ook nog gedart in de Zwolse IJsselhallen

Een dartkampioenschap? Nee. De Dutch Darts Masters in Zwolle kunnen ze beter omdopen tot ‘Leukste Vrijgezellenfeestje van Nederland’. Met de IJsselhallen als kolossale après-skihut. ,,Van bier word je niet dronken!’’

Of de verslaggever nog meer vragen heeft. Anders gaat Erwin van Dijk rap richting herentoiletten. ,,Want ik moet als een malle.’’ Hij is niet de enige. Het is achteraan aansluiten. Zowel bij de pisbakken, de patatbakkers als ook de pilsvoorziening. Met duizenden tegelijk zijn de fans dit weekend aanwezig bij de Dutch Darts Masters in Zwolle. 

  1. Virtuele monumentale panden van Zwolse 'minecrafters’ te bewonderen tijdens Open Monumentendag
    PREMIUM

    Virtuele monumenta­le panden van Zwolse 'minecraf­ters’ te bewonderen tijdens Open Monumenten­dag

    Het statige Gouverneurshuis aan de Kerkstraat is al sinds 1985 verdwenen. Ook de veel jongere IJsselcentrale Harculo is inmiddels gesloopt. En van de havezate Werkeren bestaat nog slechts een tekening uit 1730. Maar de jonge deelnemers aan het Minecrafttoernooi deden een historisch onderzoekje en bouwden de panden levensecht na. Gistermiddag in de Grote Kerk in Zwolle, tijdens de Open Monumentendagen, kon het publiek virtueel ronddwalen in hun winnende ontwerpen.