Archieffoto van eerdere politiecontrole in Zwolle. Motorrijders controleren nu extra op scooterrijders die met drank of drugs op gaan rijden.
Volledig scherm
Archieffoto van eerdere politiecontrole in Zwolle. Motorrijders controleren nu extra op scooterrijders die met drank of drugs op gaan rijden. © Frans Paalman

Twaalf dronken scooteraars aangehouden in centrum Zwolle

In de uitgaansstraten van Zwolle zijn de afgelopen weekeinden twaalf scooteraars aangehouden die teveel drank op hadden, drugs hadden gebruikt, of beide. De politie in Zwolle is actief aan het controleren omdat er veel meldingen binnen komen. 

Rijden onder invloed is verboden, ook als het op een scooter is, waarschuwt de politie expliciet op Facebook.  Het rijden in de uitgaansnachten zorgt voor overlast. Niet alleen omdat rijden onder invloed gevaarlijk is, maar ook omdat de scooteraars door het voetgangersgebied sjeezen. 

Daarom rijden motoragenten extra rond. De afgelopen weken resulteerde dat in twaalf aanhoudingen. ,,We zullen de komende tijd blijven controleren. Bedenk wat de gevolgen kunnen zijn als je met alcohol en/of drugs op gaat rijden", besluit de politie. 

  1. Beste vriend geliquideerde Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’
    PREMIUM
    video & audio

    Beste vriend geliqui­deer­de Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’

    ,,Daar stonden ze Henk op te wachten. Bij de speedboot. Mensen die je koud willen maken hebben alle geduld van de wereld.” Regelmatig schrikt Zwollenaar Mario Roodveldt (64) ’s nachts zwetend wakker. Zijn beste kameraad Henk ‘Oortje’ Wolters werd op oudejaarsavond doorzeefd met meer dan twintig kogels. Aan het begin van zijn strafzaak, waarin Wolters hoofdverdachte was, doet hij voor het eerst zijn verhaal.