Volledig scherm
Het ongeluk op de A28 veroorzaakte op meerdere plekken rond Zwolle files. © News United / Emiel Geerding

Twee auto’s botsen op elkaar op A28 bij Zwolle

UpdateOp de A28 tussen Ommen en knooppunt Hattemerbroek stond eerder vanochtend een flinke file, doordat bij knooppunt Hattemerbroek een ongeluk plaatsvond met twee auto's. De vertraging was op het hoogtepunt meer dan een uur.

Door het ongeluk, dat gebeurde in de richting van Amersfoort, werden in eerste instantie twee rijstroken afgesloten. De file begon volgens Rijkswaterstaat bij Zwolle-Zuid. De ANWB meldt dat de weg ondertussen weer vrij is. Toen dit het geval was, nam de vertraging af. Hoe het ongeluk is ontstaan, is niet duidelijk. 

Op de N340 van Ommen naar Zwolle ontstond tussen de afrit Dalfsen en de aansluiting met de A28 ook een file, in dit geval van ongeveer zes kilometer. De vertragingstijd was hier een kwartier, maar was rond 09:15 uur nagenoeg verdwenen. 

  1. Van welke tattoo heb jij spijt? Laat het ons weten!
    Oproep

    Van welke tattoo heb jij spijt? Laat het ons weten!

    De kleinste tattoos lijken de meeste spijt op te leveren, soms al op dezelfde dag. Over grotere tattoos, zoals een sleeve (een bijna geheel versierde arm), is meestal lang nagedacht en overlegd met de tattoo-artiest. Daardoor krijgen mensen minder vaak spijt van zo’n grote versiering. Dat schrijft emeritus-hoogleraar Henri Beunders in het boek Optocht der tattoos, dat donderdag wordt gepresenteerd in Arminius in Rotterdam, in aanwezigheid van tattoo-kunstenaar Henk Schiffmacher.