Twee films van Zwolse regisseur krijgen Amerikaanse filmprijzen

VideoTwee korte films van de Zwolse regisseur Fokke Baarssen (33) zijn in de prijzen gevallen tijdens het Garden State Film Festival, het grootste filmfestival van de staat New Jersey in de VS. Swung, over een man die zijn vrouw verlaat en intrekt bij zijn moeder en erachter komt dat ze een swinger is, won in de categorie Best Comedy Short. Baarssen’s korte film Missed, een drama over een verstoorde relatie tussen een conservatieve vader en homofiele zoon, won de prijs voor Best Narative Short, de prestigieuze prijs voor Beste Korte Film van het festival.

Volledig scherm
Fokke Baarssen. © Eigen foto

Het toonaangevende Garden State Film Festival is gericht op onafhankelijke films. Uit 245 vertoonde films werd Missed gekozen tot Best Narrative Short en Swung won in de categorie Best Comedy Short. Dat twee verschillende films van dezelfde maker winnen is bijzonder. Baarssen zag de winst dan ook niet aankomen en miste zelfs de awards-ceremonie: ,,Ik moest de avond van de awardshow het vliegtuig pakken naar Zurich, waar ik begin aan de productie van een documentaire. Toen ik geland was en mijn telefoon aandeed, stroomden de app’jes en sms’jes binnen. Ik geloofde mijn ogen niet”, aldus Baarssen.

  1. Rechtbank heropent onderzoek naar verdachte steekpartij bij speeltuintje in Zwolle

    Rechtbank heropent onderzoek naar verdachte steekpar­tij bij speeltuin­tje in Zwolle

    De rechtbank Overijssel heropent het onderzoek naar verdachte Levi B. De Dalfsenaar stak in september een Zwollenaar neer bij het speeltuintje aan de Van Galenstraat in Zwolle. De wond was bijna fataal, dus wordt B. verdacht van poging tot doodslag. De verdachte bekende de steekpartij, maar gooit het op zelfverdediging. De uitspraak zou volgende week volgen, maar tijdens een tussenvonnis is besloten het onderzoek te heropenen.