Volledig scherm
Door de vernielingen ligt veel glas op het bankje en op de grond bij de bushalte aan het Bachplein. © Eigen foto.

Twee mensen aangehouden na vernieling drie bushokjes in Zwolle

Een 15-jarig meisje en 20-jarige man zijn afgelopen nacht aangehouden nadat ze vermoedelijk drie bushokjes in Zwolle hebben vernield. Ze werden op heterdaad betrapt. Een getuige belde de politie over de vernielingen. 

In het bushokje aan het Bachplein in de Zwolse wijk Holtenbroek liggen een dag later nog veel scherven op de grond en op het bankje. Niet alleen aan de Mozartlaan pleegden het meisje en de man vermoedelijk vernielingen. Even verderop aan de Beethovenlaan is schade en ook vlakbij het centrum bij de bushalte aan het Katwolderplein was het raak.

Het 15-jarige meisje en de 20-jarige man komen uit Zwolle en worden vandaag door de politie verhoord over de reden om de bushokjes te vernielen.

Volledig scherm
Linten voor de vernielde ruiten. © Jasper van Loo
Volledig scherm
Ook deze ruit sneuvelde. © Jasper van Loo
  1. Opschudding om glazenwassers in Zwolle: ‘Nieuwe bedrijfsnaam, alles in orde’
    PREMIUM

    Opschud­ding om glazenwas­sers in Zwolle: ‘Nieuwe bedrijfs­naam, alles in orde’

    Het zal je gebeuren. Staan er ineens twee onbekende glazenwassers je ramen te lappen, terwijl je daar niet om hebt gevraagd. Meerdere straten in Assendorp en de Pierik in Zwolle stonden maandag in rep en roer om de onbekende schoonmakers. De politie rukte drie keer uit. Uiteindelijk lijkt het te gaan om een misverstand: de ‘vaste’ glazenwasser is overgenomen. ,,Goed dat mensen alert zijn en ons tippen’’, zegt de politie.