Na de buurtboom is er u ook de buurtbank, een ontmoetingsplek voor wijkbewoners en bezoekers van Zwolle Zuid
Volledig scherm
PREMIUM
Na de buurtboom is er u ook de buurtbank, een ontmoetingsplek voor wijkbewoners en bezoekers van Zwolle Zuid © Foto Frans Paalman Zwolle

Van Bierton naar buurtbank, Zwolle Zuid is ontmoetingsplaats rijker

De Bierton is verleden tijd, een gemis voor het sociale leven van bewoners uit Schelle Oldeneel dat zich volgens sommigen nog altijd laat voelen. Met een zogeheten buurtbank wordt dit gemis een beetje gecompenseerd. Wijkbewoners en bezoekers van de plek in het wandelgebied nabij de uiterwaarden, kunnen hier tot rust komen en lief en leed delen.  Zaterdag werd de nieuwe ontmoetingsplek officieel geopend.

 1. Drugsoorlog-kopstuk Zwolle beschuldigt rivaal van omkatten Ford, maar moet zelf de cel in
  PREMIUM

  Drugsoor­log-kop­stuk Zwolle beschul­digt rivaal van omkatten Ford, maar moet zelf de cel in

  Idris M. uit Zwolle moet een maand de cel in voor het hebben van een vervalste Ford in 2018. Voor het omkatten van die auto is te weinig bewijs. Zelf ontkent hij alles, want zijn toenmalige maatje ‘De Bolle’ zou erachter hebben gezeten. De twee zijn ondertussen vijanden: mede op basis van verklaringen van De Bolle eiste justitie onlangs 13 jaar cel tegen Idris in het proces rond de Zwolse drugsoorlog.
 1. Hoe een omstreden babykamertje in Zwolle het laatste redmiddel voor wanhopige moeders werd
  PREMIUM
  video

  Hoe een omstreden babykamer­tje in Zwolle het laatste redmiddel voor wanhopige moeders werd

  Vondelingenkamers moeten voorkomen dat baby’s in vuilniscontainers belanden, zoals onlangs in Amsterdam gebeurde. Ze zijn het laatste redmiddel voor wanhopige moeders die hun zwangerschap noodgedwongen geheimhouden. Nog maar vijf jaar geleden waren ze omstreden en strafbaar. Toen het Zwolse Isala als eerste ziekenhuis toch zo’n kamer opende, was daar moed voor nodig. Slechts een handjevol ziekenhuizen volgt dat voorbeeld. ,,Dit zou een plicht voor elk ziekenhuis moeten zijn.”
 1. Versoepelingen gaan door: sportscholen weer open
  Play

  Versoepe­lin­gen gaan door: sportscho­len weer open

 2. Ernst Kuipers: Verwachting is dat daling deze zomer doorzet
  Play

  Ernst Kuipers: Verwach­ting is dat daling deze zomer doorzet