Volledig scherm
Het is zomer! Heerlijk spelen met water. © ANP

Vandaag begint de zomer, en hoe!

De zomer begint officieel vanmiddag. En hoe! Het begin van de astronomische zomer start in Oost-Nederland zonovergoten met heerlijk weekendweer. Vanaf maandag barst de hitte los en is er zelfs grote kans op een hittegolf.

Een mooier begin van de zomer is nauwelijks denkbaar. Vanmiddag start om 17.54 uur de astronomische zomer.  Voordat de zomer helemaal losgaat is het dit weekend nog genieten van aangenaam zomerweer.  Volgens Weeronline loopt het kwik vandaag in Oost-Nederland op tot 22 graden en morgen wordt  maximaal 25 graden. De nachten verlopen fris en daarom is het ideaal weer om het huis door te luchten voordat de hitte binnensluipt.

Zonlicht

Zondag doet zijn naam eer aan, de zon is alom vertegenwoordigd. Slechts enkele stapelwolken weten het zonlicht tegen te houden. De wind zoekt de oosthoek op en dat luidt het begin van een bijzonder warme periode in, verwacht metereoloog Rico Schröder van Weeronline. Het kan in de regio dertig graden en daarmee is zomers warm. Prima weer om buiten te lunchen, of om ’s avonds buiten te eten.

Tropisch

Vanaf maandag barst de zomer volledig los. Tropische dagen rijgen zich aaneen en de zon maakt overuren. Het wordt extreem heet met temperaturen die op meerdere dagen boven 35 graden uitkomen, aldus Weeronline.  Van een hittegolf is officieel sprake als de maximumtemperatuur in De Bilt vijf dagen achter elkaar 25 graden of hoger is, waarvan minimaal drie dagen minstens 30 graden. De kans op een hittegolf volgende week schat het weerbureau nu op zestig procent. 

  1. ‘Hij kerfde zijn naam in haar buik’: man uit Zwolle in cel voor aanbieden vriendin voor seks
    PREMIUM

    ‘Hij kerfde zijn naam in haar buik’: man uit Zwolle in cel voor aanbieden vriendin voor seks

    Maandenlang zou een 26-jarige Zwolse als prostituee zijn aangeboden in een kelderbox in de binnenstad. Wie het nummer bij de seksadvertentie belde, kreeg haar vriend Sebu M. (37) aan de lijn. Dat ze ‘van hem’ was maakte M. duidelijk door zijn naam in haar buik te kerven. Zelf ontkent de man in alle toonaarden. Ja, hij sloeg haar eens uit woede. Justitie zit enorm met de zaak in de maag, bleek gisteren.