Damian Kapojos en zijn vriendin Wendy Lugtmeijer werken aan een project waarbij ze meer dan 3 meter hoge sculpturen verbinden met dans- en vechtsportperformances.
Volledig scherm
PREMIUM
Damian Kapojos en zijn vriendin Wendy Lugtmeijer werken aan een project waarbij ze meer dan 3 meter hoge sculpturen verbinden met dans- en vechtsportperformances. © Foto Frans Paalman Zwolle

Vechtsportkunstenaar Damian Kapojos ‘doet wat nodig is om te overleven’

Hij had zijn kunstproject graag voor publiek uitgevoerd. Damian Kapojos werkt nu in de Zwolse Statenzaal echter aan een videoregistratie zodat de première online is te zien. De Zwollenaar combineert zijn immense sculpturen met klassiek ballet en de Indonesische vechtkunst Pukulan.

 1. Bram vist een mortiergranaat uit de gracht in Zwolle; vriendin Bianca vraagt passanten dekking te zoeken
  PREMIUM
  VIDEO

  Bram vist een mortiergra­naat uit de gracht in Zwolle; vriendin Bianca vraagt passanten dekking te zoeken

  Een kluis, kinderfietsje en talloze lachgaspatronen haalden ze in hun debuutjaar als magneetvissers al uit het water, maar dat alles valt in het niet bij de onvervalste mortiergranaat die Bram Hemmes vanmiddag omhoog trok aan de Schuttevaerkade in Zwolle. Terwijl hij rap de bom liet zakken, riep vriendin Bianca passanten toe zich uit de voeten te maken. ,,Dit stond op ons verlanglijstje.’’
 2. Baasje overlijdt, asiel in Zwolle vangt haar 14 honden op: ‘Wie wil zo’n lieve hond nou niet?’
  PREMIUM
  Video

  Baasje overlijdt, asiel in Zwolle vangt haar 14 honden op: ‘Wie wil zo’n lieve hond nou niet?’

  Het Zwols dierenasiel heeft in één keer veertien honden moeten opvangen. Hun baasje overleed plotseling. ,,Gelukkig konden alle honden bij ons terecht.’’ Enkele daarvan bleken ondervoed en angstig. Het asiel heeft zichzelf daarom de taak gegeven om de dieren aan te laten sterken, te socialiseren en te plaatsen in een fijn en veilig huis. ,,Zeg nou eens eerlijk, wie wil zo’n lieve hond nou niet?”
 1. Willem-Alexander bezoekt ziekenhuis en corona-afdeling
  Play

  Wil­lem-Alexan­der bezoekt ziekenhuis en corona-afdeling

 2. Gerrit is de oudste boswachter van Nederland en gaat door
  Play

  Gerrit is de oudste boswachter van Nederland en gaat door