Handhavers hebben dit jaar één boete uitgedeeld voor illegaal recreëren aan de Noorderkolk. Verder zijn vooral waarschuwingen gegeven.
Volledig scherm
PREMIUM
Handhavers hebben dit jaar één boete uitgedeeld voor illegaal recreëren aan de Noorderkolk. Verder zijn vooral waarschuwingen gegeven. © Pedro Sluiter Foto

Veel waarschuwingen en één boete bij geliefd maar verboden strandje in Zwolle

Handhavers hebben deze zomer één boete uitgedeeld voor illegale recreatie aan de Noorderkolk in Zwolle. Een strandje aan de kolk is al jaren populair onder booteigenaren, maar mag niet worden betreden omdat het een natuurgebied is. Trouwe bezoekers voelen zich in de kou gezet.

  1. Hoe een verboden bruiloft in Zwolle door kon gaan, zonder dat iemand ingreep
    PREMIUM

    Hoe een verboden bruiloft in Zwolle door kon gaan, zonder dat iemand ingreep

    ‘Hij wil graag het stukje grond aan de Noorderkolk bij de Westerveldse Aa - dat mooie schiereilandachtige stukje - gebruiken als hij gaat trouwen volgend jaar op 29 juni.’ Een ambtenaar van de gemeentelijke vastgoedafdeling wordt op 28 september 2018 gebeld door bruidegom Martijn en mailt een collega met dit terugbelverzoek. Een paar dagen later krijgt de Zwollenaar een afwijzing van een andere ambtenaar, omdat het om een beschermd natuurgebied gaat. ‘Hij was zeer teleurgesteld en vol onbegrip’, schrijft de ambtenaar aan een collega.