Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

Veertien bonnen bij verkeerscontrole rondom Zwolle

Bij een verkeerscontrole in en rondom Zwolle zijn vandaag veertien bekeuringen uitgeschreven. Daarnaast werd één iemand aangemeld bij het CBR omdat de politie vraagtekens zette bij de rijvaardigheid van de bestuurder.

Vier bekeuringen gingen naar bestuurders die de telefoon achter het stuur vasthielden. Eenzelfde aantal bonnen werd uitgeschreven voor automobilisten die meer dan 30 kilometer per uur te hard reden. Twee bestuurders kregen een prent voor het niet dragen van een gordel en nog eens twee bonnen gingen naar automobilisten die de aanhanger niet goed achter de auto hadden bevestigd.

Verder werden twee bonnen uitgeschreven voor een niet verzekerde auto en het niet volgen van de voorsorteerstrook. Één automobilist maakte het wel erg bont. De politie maakte melding bij het CBR omdat de bestuurder meerdere keren een gevaar vormde voor andere weggebruikers. Het CBR legt de bestuurder mogelijk een maatregel op, in de meeste gevallen is dat een onderzoek naar de rijgeschiktheid.

 1. Geen extra maatregelen op Zwolse Vogelmarkt voor viruspreventie: ‘We controleren elk jaar streng’
  PREMIUM

  Geen extra maatrege­len op Zwolse Vogelmarkt voor viruspre­ven­tie: ‘We controle­ren elk jaar streng’

  De Zwolse Vogelmarkt treft geen extra maatregelen tegen ziekteverspreiding. De beurs is komend weekeinde in de IJsselhallen in Zwolle. De uitbraak van het coronavirus in China, op een markt waar ook dieren worden verhandeld, zorgt niet voor verscherping van de controle. ,,Wij voeren elk jaar strenge controles uit en hebben hoge hygiënestandaarden. Meer dan dat kunnen we niet doen.’’
 1. Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afvaldienst nou zomaar mijn container mee?

  Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afval­dienst nou zomaar mijn container mee?

  Blijdschap en ongeloof bij Bart Mooiweer uit Zwartsluis toen hij op tv ineens zijn al jaren vermiste kat Vlekje voorbij zag komen. ,,Het is gewoon niet te bevatten", zegt hij na de hereniging met zijn huisdier. ,,Ik vind het nog steeds onwerkelijk.” Het is één van de meestgelezen verhalen van deze week. Een overzicht van nog meer verhalen die zeker het teruglezen waard zijn:
 2. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
  PREMIUM
  video

  Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

  Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.
 3. Geen regels voor kindvloggers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Geen regels voor kindvlog­gers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’

  Ze testen cosmeticaproducten, spelen met speelgoed of maken slijm. Hun video’s worden miljoenen keren bekeken en adverteerders betalen grof geld. Geen wonder dat het aantal kindvloggers met een eigen YouTube-kanaal is geëxplodeerd. Hoewel de regels voor kinderarbeid streng zijn, lijken kindvloggers vrij spel te hebben. En dat is een probleem, vinden experts. ,,Een kind is geen verdienmodel.”