Volledig scherm
Begin dit jaar werd Station Zwolle al ontruimd vanwege de mogelijke aanwezigheid van een explosief in de trein. © Stefan Verkerk / News United

‘Verdacht pakketje’ op station Zwolle legt treinverkeer korte tijd stil

Een verlaten koffer heeft vrijdagochtend voor commotie gezorgd op het station in Zwolle. Het station werd afgesloten, omdat er een verdacht pakketje zou zijn gevonden.  De actie werd echter al snel afgeblazen. Vals alarm, meldt woordvoerder Jan Thijs van Hemmen desgevraagd. 

,,Er werd een koffer aangetroffen, maar deze bleek per ongeluk door iemand te zijn achtergelaten. De eigenaar heeft zich bij ons gemeld", zegt Van Hemmen. 

Inmiddels is de rust wedergekeerd. Reizigers die het station niet mochten betreden van de politie kunnen hun trein weer halen.  

  1. Burgemeester en wethouders kijken ogen uit in Zwolle tijdens ‘tweedaagse’
    PREMIUM

    Burgemees­ter en wethouders kijken ogen uit in Zwolle tijdens ‘tweedaagse’

    Het voltallige college van burgemeester en wethouders van Zwolle is de afgelopen twee dagen kriskras door de stad gereden om allerlei initiatieven te bekijken. Deze ‘Tweedaagse van de Verbinding’ wordt drie keer per jaar gehouden. ,,De bezoeken liepen uiteen van een natuurlijke speelplaats waar kinderen van top tot teen onder de bagger zaten tot een fabriek die juist ontzettend schoon was’’, blikt Michiel van Willigen (ChristenUnie) terug.