Volledig scherm
Begin dit jaar werd Station Zwolle al ontruimd vanwege de mogelijke aanwezigheid van een explosief in de trein. © Stefan Verkerk / News United

‘Verdacht pakketje’ op station Zwolle legt treinverkeer korte tijd stil

Een verlaten koffer heeft vrijdagochtend voor commotie gezorgd op het station in Zwolle. Het station werd afgesloten, omdat er een verdacht pakketje zou zijn gevonden.  De actie werd echter al snel afgeblazen. Vals alarm, meldt woordvoerder Jan Thijs van Hemmen desgevraagd. 

,,Er werd een koffer aangetroffen, maar deze bleek per ongeluk door iemand te zijn achtergelaten. De eigenaar heeft zich bij ons gemeld", zegt Van Hemmen. 

Inmiddels is de rust wedergekeerd. Reizigers die het station niet mochten betreden van de politie kunnen hun trein weer halen.  

  1. Parkeerruimte heikel punt in toekomstplannen Diezerbrink in Zwolle
    PREMIUM

    Parkeer­ruim­te heikel punt in toekomst­plan­nen Diezer­brink in Zwolle

    Winkeliers aan de Brink in Zwolle vrezen voor hun toekomst door de opknapbeurt van het winkelgebied aan de rand van de binnenstad. Dat klinkt tegenstrijdig, maar het gaat de ondernemers om de parkeerplaatsen die verdwijnen. ,,Het hele plan is erg mooi, maar wij zijn afhankelijk van die parkeerruimte’’, zegt Tjarko Muis van sportzaak Side Out Indoorsports. De winkeliersvereniging bekijkt de plannen opnieuw.