Raifa Al-Riz en het politieonderzoek bij haar woning in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Raifa Al-Riz en het politieonderzoek bij haar woning in Zwolle. © Nizar Haji / de Stentor

Verdachte van moord op Syrische actrice in Zwolle naar Pieter Baan Centrum voor onderzoek

Zwollenaar Waël D. gaat voor psychisch onderzoek naar het Pieter Baan Centrum. De man wordt verdacht van de moord op de Syrische actrice Raifa Al-Riz in Zwolle. Zij is in maart in haar woning om het leven gekomen. Waël D. zit sindsdien in de cel. Al-Riz heeft in Syrië en Nederland geacteerd in films en televisieseries.

 1. Dood gevonden beroemdheid in Zwolse flat speelde ook in Nederlandse films: wie was Raifa Al-Riz?
  PREMIUM
  video

  Dood gevonden beroemd­heid in Zwolse flat speelde ook in Nederland­se films: wie was Raifa Al-Riz?

  Wie was Raifa Al-Riz? De 53-jarige Syrische actrice kwam maandag in Zwolle onder verdachte omstandigheden om het leven. Vrienden en vakgenoten in Nederland en Syrië kunnen het nog nauwelijks geloven. Al-Riz speelde de afgelopen jaren nog in Nederlandse films en tv-series. Volgend jaar zou ze, met Nederlands paspoort op zak, schitteren in een nieuwe theatervoorstelling. ,,Eindelijk zouden we samen spelen. Daar keek ze zo naar uit’’, zegt collega Dewi Reijs.
 2. Omgebrachte vrouw in Zwolle is Syrische tv- en theateractrice Raifa, landgenoten rouwen, verdachte blijft in de cel
  PREMIUM
  update

  Omgebrach­te vrouw in Zwolle is Syrische tv- en theaterac­tri­ce Raifa, landgeno­ten rouwen, verdachte blijft in de cel

  De 53-jarige vrouw die maandag in Zwolle onder verdachte omstandigheden is overleden, is de Syrische actrice Raifa Al-Riz. Dat bevestigt haar broer donderdag aan NRC. Kenners en fans betreuren haar dood en Arabische media schrijven over de ‘moord onder mysterieuze omstandigheden’. Buren van de vrouw in Zwolle bevestigen dat het om Al-Riz gaat. Verdachte Wael D. (33) blijft nog twee weken in de cel.