Volledig scherm
PREMIUM
Oscar Dros, hoogste baas van de politie in Oost-Nederland. © Politie

Verdeling agenten over Oost-Nederland was moeilijke klus

De werkdruk bij de politie is zeer hoog. Op alle fronten. Haal dan maar eens een agent weg omdat een ander team het zwaarder heeft. En welke burgemeester verliest nu graag een agent voor zijn stad of dorp? Het herverdelen van bijna 4.000 agenten in Oost-Nederland ging niet zonder slag of stoot. ,,Ja ho! Hoe kun je dit nu doen?”

Het werk klotst zijn dienders over de voeten. Hoofdcommissaris Oscar Dros is de eerste om dat te beamen. Zijn agenten draaien dienst na dienst en werken zich het snot voor de ogen. ,,In alle teams in Oost-Nederland is de werkdruk hoog’’, erkent de hoogste politiechef van Oost-Nederland.

  1. Zwolse en Kampense school winnaars Shell-‘bright ideas challenge’

    Zwolse en Kampense school winnaars Shell-‘bright ideas challenge’

    Met de ‘Zonneflex’, een luxaflex die energie opvangt van zonnestralen, is Zwolse basisschool De Wilgenburg vandaag winnaar geworden van de ‘Generation Discover bright Ideas Challenge’ in de categorie Energie. In de categorie Voedsel won de Groen van Prinstererschool in Kampen. Leerlingen van deze school kwamen met het idee voedselverspilling tegen te gaan door middel van drones, waarbij efficiënt voedsel kan worden besteld en het overige eten wordt verdeeld onder minderbedeelden.