Volledig scherm
PREMIUM
Robin van Beijsterveldt is een van de cliënten van WZCO. Hij zoekt met zijn moeder Astrid Sangers al weken naar een andere plek. © Frans Paalman

Verhuizing wacht voor cliënten failliete zorgorganisatie WZCO in Zwolle, onrust blijft

Bijna alle cliënten van de failliete zorgorganisatie WZCO in Zwolle en omgeving moeten voor 1 juni verhuizen. Andere zorgaanbieders willen de zorg wel overnemen maar de huisvesting niet. Cliënten wonen veelal in te dure appartementen of huizen en kunnen ook zelf de huur niet opbrengen. Veel van hen proberen zelf nu aan andere woonruimte te komen maar dat is gezien de krappe woningmarkt niet makkelijk.  

WZCO, met ongeveer 160 cliënten in Zwolle en op de Veluwe, ging begin maart failliet door te hoge huisvestingslasten in combinatie met een teruggang van het aantal cliënten. Onder regie van de gemeenten Zwolle en Harderwijk wordt gezocht naar een oplossing voor alle cliënten, die met psychische problemen of een verstandelijke beperking kampen. 

  1. Stamceltransplantatie bij MS-patiënten in Moskou of India: redding of riskant?
    PREMIUM
    video

    Stamcel­trans­plan­ta­tie bij MS-patiënten in Moskou of India: redding of riskant?

    Isala-neuroloog Esther Zeinstra maakt het mee: ,,Dat mensen in het allereerste gesprek na de diagnose MS beginnen over stamceltransplantatie. Dan denk ik: hó even. We staan aan het begin en je hebt het nu al over een behandeling die heel zwaar en riskant is en uiteindelijk misschien niet eens nodig of doeltreffend. Er zijn zoveel mogelijkheden en veelbelovende medicijnen. Laten we daar eens mee beginnen.”