Een medewerker van Forensische Opsporing is bezig met sporenonderzoek bij de afgebrande auto in de Staatssecretarislaan in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Een medewerker van Forensische Opsporing is bezig met sporenonderzoek bij de afgebrande auto in de Staatssecretarislaan in Zwolle. © Pedro Sluiter Foto

Vierde autobrand in Zwolle in ruim een week tijd, maar dader nog niet gepakt. Hoe kan dat?

In Zwolle ging donderdagnacht wéér een auto in vlammen op: de vierde in ruim een week tijd. Vermoedelijk gaat het hier om gerichte brandstichting. Daders van autobranden worden bijna nooit gepakt. Hoe kan dat? Criminoloog Anton van Wijk legt uit.

0 reacties

 1. Hendrik (54) krijgt werkstraf vanwege hetze tegen Zwolse wethouder en ambtenaar: ‘Uitermate ernstig’
  PREMIUM

  Hendrik (54) krijgt werkstraf vanwege hetze tegen Zwolse wethouder en ambtenaar: ‘Uitermate ernstig’

  Een Zwollenaar die zijn zin niet kreeg bij de afhandeling van een klacht tegen de gemeente heeft bijna twee jaar lang Jan en alleman bestookt met e-mails, waarin hij voormalig wethouder Klaas Sloots en een klachtenfunctionaris van de gemeente beschuldigde van fraude, valsheid in geschrifte en plichtsverzuim. ,,Ongehoord’’, noemde de politierechter in Zwolle het gedrag van de 54-jarige Hendrik van E. uit Zwolle.
 2. ‘Peaky Blinders’ op motoren: stijlvolle bikers in Zwolle en Kampen voor het goede doel
  PREMIUM
  met video

  ‘Peaky Blinders’ op motoren: stijlvolle bikers in Zwolle en Kampen voor het goede doel

  Motorrijders mogen dan soms kampen met het imago van ‘boze bikers’ die wat rauw en grof zijn, Zwolle en omgeving heeft zondag kennisgemaakt met een heel ander type coureur. Stijlvol gekleed maakten 35 motormuizen een rustige rondrit voor het goede doel, als onderdeel van de wereldwijde Distinguished Gentleman’s Ride. ,,Toch wat anders dan in motorpak Valentino Rossi uithangen.”