Volledig scherm
Bas Tietema. © Frans Paalman

Vierhouten en Van Hummel bieden Bas de helpende hand met Tour de Tietema

Bas Tietema gaat vol voor alle uitdagingen die hij voor zijn kiezen krijgt tijdens de Tour de France. De Zwolse wielrenner en vlogger is bij de Grand Boucle voor zijn YouTube-programma Tour de Tietema, waar hij opdrachten van kijkers probeert uit te voeren. 

Dit weekend lukt het Tietema om de gele trui van Mike Teunissen in zijn handen te krijgen. Nu moest hij op de foto met renners die bij elkaar honderd keer de Tour de France uitreden. Bij de start kreeg Tietema - die geen accreditatie heeft - hulp van wielrenner Aart Vierhouten die eenmaal de Tourfinish haalde. Vierhouten laat Tietema en zijn cameraman achter de hekken toe, in het Walhalla van de wielerwereld.

‘Hier moet het lukken', zegt de Zwollenaar nog, met de vele coryfeeën die rondlopen. Tietema maakt selfies met diverse wielergrootheden en renners die nog meerijden, maar zijn het er genoeg? Ook oud-sprinter Kenny van Hummel, die vaak startte maar nooit de Tour uitreed, biedt Tietema de helpende hand.

Lukt het om de 100 Tourfinishes te halen of moet Tietema de fonteinvijver in?

Bekijk hier de derde aflevering van Tour de Tietema:

  1. Zwolle is duivelse Japanse duizendknoop meer dan zat: ‘Het is een verschrikkelijke plant’
    PREMIUM

    Zwolle is duivelse Japanse duizend­knoop meer dan zat: ‘Het is een verschrik­ke­lij­ke plant’

    Zo mooi als de crèmewitte en soms roze bloemen van de plant kleurden in augustus en september, zo wreed werkte de Japanse duizendknoop zich in de tussentijd naar grote hoogte. De plant teistert Zwolle en de gemeente is hem dan ook liever voorgoed kwijt dan nog even rijk. Vanochtend deed ze samen met ROVA een eerste aanzet in de hoop de plant voorgoed uit het Zwolse stadsbeeld te kunnen verwijderen.