Voor het inzamelen en verpakken van de pakketten zijn straks 850 vrijwilligers in touw.
Volledig scherm
Voor het inzamelen en verpakken van de pakketten zijn straks 850 vrijwilligers in touw. © KerstZwolle

Vijftig vrijwilligers en zachte handdoeken nodig voor Zwolse kerstpakkettenactie

Stichting KerstZwolle zoekt nog vijftig vrijwilligers voor het samenstellen van 2500 kerstpakketten die later deze maand naar kwetsbare inwoners gaan. Achthonderd Zwollenaren helpen al mee, meldt mede-organisator Sietske van der Herberg.

Zo'n 96 procent van alle klussen is inmiddels ingevuld. Het gaat dus om ‘de laatste wapperende handen’, laat Van der Herberg weten. Ook kan de stichting nog nieuwe, zachte handdoeken gebruiken.  Mooi verpakt met een touwtje of strikje eromheen. Die worden dan meegegeven in de pakketten. Vorig jaar ging het om gebreide mutsen en sjaals. Een ‘warm extraatje’, bij de levensmiddelen.

Sorteren

Vrijwilligers gaan twee dagen lang boodschappen inzamelen bij meerdere Zwolse supermarkten. ,,Daarna gaan we aan de slag met het sorteren van de tienduizenden producten. Uiteindelijk pakken we twee avonden lang - op dinsdag 18 december en woensdag 19 december -  met z’n allen de pakketten in’’, aldus Van der Herberg.

Wie een ingepakte handdoek wil inleveren voor deze actie kan terecht aan de Magnoliastraat 28 (tussen 19.00 en 21.00 uur), Boddemate 14 (tussen 19.00 en 21.00 uur), Fresiastraat 25 (tijdens kantooruren) en aan de Fivel 77 (maandag tot en met zaterdag).

Plafond

De actie wordt sinds 2006 gehouden en begon in de Koningskerk. Inmiddels doet heel Zwolle mee. Vorig jaar ging het om 2.075 kerstpakketten. Dit jaar is 2.500 het streven. Daar ligt ook zo'n beetje het plafond, liet Van der Herberg eerder weten. Dit jaar is de organisatie ook opgegaan in een nieuwe stichting, die los staat van de kerk. Het inpakken van de pakketten gebeurt in de hal van de voedselbank, aan de George Stephensonstraat 30.

Meer informatie via http://www.kerstzwolle.nl