Volledig scherm
PREMIUM
De A28 in Zwolle, in de toekomst ondergronds? © Foto Freddy Schinkel

Voltallige gemeenteraad stemt in met voorstel ChristenUnie voor A28-tunnel in Zwolle

Goed, het geld ligt nog niet op tafel, laat staan dat er al een schop in de grond gaat, maar toch heeft de Zwolse gemeenteraad vrijdagavond een eerste stap gezet op weg naar de A28-tunnel onder de stad. Alle 39 raadsleden hebben ingestemd met het voorstel van de ChristenUnie, waardoor de gemeente serieus moet gaan kijken naar de mogelijkheden. 

ChristenUnie-frontvrouw Gerdien Rots lanceerde deze week het idee om de 5,5 kilometer snelweg tussen de afritten Zwolle-Centrum en Zwolle-Noord ondergronds te stoppen. Het verbergen van de rijksweg, zoals bijvoorbeeld ook met de A2 onder Maastricht gebeurd is, zou zorgen voor minder uitstoot, betere verkeersdoorstroming én meer ruimte voor woningbouw bovengronds. De A28 splijt de stad nu in tweeën met aan de ene kant het centrum en aan de andere zijde grote wijken als Stadshagen en Westenholte.

  1. Hofnaaisters Margriet en Nel kleden Prins Carnaval in Zwolle... zonder te weten wie het is
    PREMIUM

    Hofnaai­sters Margriet en Nel kleden Prins Carnaval in Zwolle... zonder te weten wie het is

    Jaar in jaar uit vermaken twee Zwolse dames het pak voor de nieuwe Prins Carnaval. Zonder dat ze weten wie het is. De maten krijgen ze door en dan is het de kunst om het prinsenpak van de huidige hoogheid aan te passen aan het postuur van de nieuwe. Margriet Velthuis (74) en Nel Oterdoom (50) zijn de hofnaaisters van carnavalsvereniging de Eileuvers in Zwolle. ,,Noem ons maar coupeuses. Anders krijgen mensen van die gekke associaties.’’