Begraafplaats Bergklooster is onderdeel van afscheidscentrum Kranenburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Begraafplaats Bergklooster is onderdeel van afscheidscentrum Kranenburg. © Litjens / Schotanus / archief

Vooralsnog geen natuurbegraafplaats in Zwolle: ‘Maar natuurbegraven is niet buiten beeld’

Er komt geen natuurbegraafplaats bij afscheidscentrum Kranenburg in Zwolle. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen de verschillende partners op Kranenburg en de gemeente. Maar de wens voor een natuurbegraafplaats blijft: ,,Mensen willen in hun eigen omgeving begraven worden.”

 1. Geen bewijs: vrijspraak voor vermeende chauffeur moordpoging Zwolse drugsoorlog in 2016

  Geen bewijs: vrijspraak voor vermeende chauffeur moordpo­ging Zwolse drugsoor­log in 2016

  Julian M. is vrijgesproken voor betrokkenheid bij een moordpoging in Zwolle in 2016. Er is onvoldoende bewijs dat hij de auto bestuurde van waaruit Abas M. op twee Zwolse broers schoot. In 2019 volgde een andere moordpoging door Abas M., opnieuw vanuit een auto. De chauffeur van die auto is wel veroordeeld: Jaemy P. hoeft niet meer de cel in, want zat al lang genoeg in voorarrest. De moordpogingen hadden te maken met de Zwolse drugsoorlog.
 2. Zwols eetcafé Hawaii, dé plek voor een vette bek na het stappen, gaat na 28(!) jaar dicht: ‘We hebben mensen zien opgroeien’
  PREMIUM

  Zwols eetcafé Hawaii, dé plek voor een vette bek na het stappen, gaat na 28(!) jaar dicht: ‘We hebben mensen zien opgroeien’

  Het in Zwolle wereldberoemde eetcafé Hawaii, waar menig Zwollenaar na een avond doorzakken een kapsalon of broodje shoarma verorberde, gaat dicht. Dat maakt het eetcafé bekend via een Facebookpost. Na 28 jaar sluiten eigenaren en broers Sinan (56), Arslan (58) en Hidir (60) Cumert de deuren. Ze willen niet meer als nachtdieren leven. ,,We waren bijna een soort therapeuten.”