Een mesthoop, beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een mesthoop, beeld ter illustratie. © ANP XTRA

Voormalig ‘wonderkind in de mest’ liet van Hattem tot Harderwijk spoor van vernieling achter en moet cel in

Voor het oplichten van boeren en verhuurbedrijven in onder meer Zwolle, Hattem, Staphorst en Harderwijk moet de 28-jarige mesthandelaar Niels L. een celstraf van 16 maanden, waarvan de helft voorwaardelijk, uitzitten. Van het zwaarste verwijt, het bedreigen van een minderjarige door een pistool op haar hoofd te zetten, is hij vrijgesproken.

0 reacties

 1. Dalfsenaar weet er niets meer van dat hij in Zwolle frontaal op fietser botst, die zwaargewond raakt: ‘Vier uur van de film kwijt’
  PREMIUM

  Dalfsenaar weet er niets meer van dat hij in Zwolle frontaal op fietser botst, die zwaarge­wond raakt: ‘Vier uur van de film kwijt’

  Het ene moment lag hij nog met griep op de bank in zijn huis in Dalfsen, het volgende moment in het ziekenhuis in Zwolle, waar hij hoorde dat hij bij een ongeluk betrokken was geraakt. Hij kwam op de Wipstrikkerallee met zijn snorfiets frontaal in botsing met een fietsster, die daarbij zwaargewond raakte. De 49-jarige J.W. beweert voor de rechtbank in Zwolle dat hij vier uur van ‘de film’ van die dag kwijt is.
 2. Deze brandweerlieden redden mensen onder het puin vandaan: ‘Er komt veel risico bij kijken’
  PREMIUM
  met video

  Deze brandweer­lie­den redden mensen onder het puin vandaan: ‘Er komt veel risico bij kijken’

  Een explosie, een pand stort in. Onder het puin zit een slachtoffer bekneld. Als de reguliere hulpdiensten iemand niet kunnen bevrijden, worden STH-teams (Specialisme Technische Hulpverlening) van de brandweer ingeschakeld. Afgelopen maand gebeurde dat twee keer: na gasexplosies in Oldenzaal en Bilthoven. Een van de vijf landelijke teams heeft Zwolle als standplaats. Teamleiders Geoffrey Bos en Mike Haerlman geven een kijkje achter de schermen.