Vrolijke noot van het ‘Greijdanus Koorantaine’ uit Zwolle: zingende pubers vormen virtueel koor

videoHet Greijdanus Schoolkoor uit Zwolle zou zaterdag hun jaarlijkse klassieke concert geven. Dat kan vanwege de corona-crisis niet doorgaan. Dus besloten ze iets anders te doen. Om toch iets positiefs te brengen.

,,Het is zo mooi dat pubers ook zoiets positiefs kunnen verzinnen,” vertelt dirigent Herman Weelink. ,,Het was echt hun idee.” Veel optredens die in het verschiet lagen gingen niet door.  Onder andere theateravonden in Odeon, een eindexamenconcert en een optreden van de Bigband. 

Virtueel koor

De repetities waren natuurlijk al lang allemaal afgelast, maar de leerlingen wilden graag blijven zingen. Ze zijn enorm gemotiveerd en hebben allerlei creatieve oplossingen bedacht. Een daarvan is het virtuele koor. Alle leerlingen hebben thuis een audio- of video opname gemaakt. 

Uiteindelijk heeft een andere docent aan de montage een flinke klus gehad. Weelink: ,,Ze hopen daarmee henzelf, maar ook vooral heel veel andere mensen blij te maken. Want ze blijven zingen.”

Volledig scherm
© Videostill
  1. Beste vriend geliquideerde Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’
    PREMIUM
    video & audio

    Beste vriend geliqui­deer­de Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’

    ,,Daar stonden ze Henk op te wachten. Bij de speedboot. Mensen die je koud willen maken hebben alle geduld van de wereld.” Regelmatig schrikt Zwollenaar Mario Roodveldt (64) ’s nachts zwetend wakker. Zijn beste kameraad Henk ‘Oortje’ Wolters werd op oudejaarsavond doorzeefd met meer dan twintig kogels. Aan het begin van zijn strafzaak, waarin Wolters hoofdverdachte was, doet hij voor het eerst zijn verhaal.