Volledig scherm
Edwin Evers band tijdens een optreden. © Christian van der Meij

Weekendtips: schaatsen, een bijenhotel bouwen of naar Edwin Evers

Een bijenhotel bouwen, voor de lol naar Isala of schaatsen.  Aankomend weekend is er weer allerlei leuks te doen in onze regio. Wij zetten een aantal uitgaanstips voor je op een rij:

Open dag Isala- Altijd al eens een kijkje willen nemen achter de schermen bij Isala? Zaterdag houdt het ziekenhuis in Zwolle een open dag. Het programma staat in het teken van eHealth, apps, techniek en werken in de zorg. Zo demonstreren medewerkers een operatierobot en is het mogelijk een kijkje te nemen in het gebouw van radiotherapie. Aanmelden voor de open dag kan op de site van Isala. 

Bijenhotel bouwen- Tijdens NL Doet is het zaterdag mogelijk om een bijenhotel te bouwen in Ommen. Bij de onlangs vernieuwde bijenstal op de kinderboerderij wordt een bijen- en insectenhotel  gebouw om de wilde bijen en hommels ook een handje te helpen. Het hotel biedt overwinteringsplekken aan, maar ook de mogelijkheid aan de wilde bijen om een ‘nestje’ te maken. Voor de klus zijn zes tot acht vrijwilligers nodig. 

Smeltfeest- Het schaatsseizoen zit er bijna op en op de ijsbaan van De Scheg in Deventer mag dit niet zonder feest afgesloten worden. Bezoekers wanen zich zondag in de Alpen. Er wordt onder meer gelanglauft op de ijsbaan. Ook worden er clinics gegeven en is er voor kinderen van alles te doen.   

Britten Concours - Een recordaantal jonge altviolisten en cellisten hebben zich aangemeld voor de tiende editie van het Britten Concours. Dit concours voor jonge strijkers wordt ieder jaar georganiseerd door de Britten Orkesten in samenwerking met ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Publiek is welkom om te komen luisteren, de toegang is gratis. 

Edwin Evers Band- Hij mag dan gestopt zijn als radio-dj, Edwin Evers zit niet stil. Zondag is hij te zien in theater Orpheus in Apeldoorn met de Edwin Evers Band. Tijdens ‘Mooi zo!’ neemt de band je mee in een theatershow met de muziek van hun muzikale helden, zowel akoestisch als versterkt. Kaartjes zijn nog te koop via deze site. 

  1. Burgemeester en wethouders kijken ogen uit in Zwolle tijdens ‘tweedaagse’
    PREMIUM

    Burgemees­ter en wethouders kijken ogen uit in Zwolle tijdens ‘tweedaagse’

    Het voltallige college van burgemeester en wethouders van Zwolle is de afgelopen twee dagen kriskras door de stad gereden om allerlei initiatieven te bekijken. Deze ‘Tweedaagse van de Verbinding’ wordt drie keer per jaar gehouden. ,,De bezoeken liepen uiteen van een natuurlijke speelplaats waar kinderen van top tot teen onder de bagger zaten tot een fabriek die juist ontzettend schoon was’’, blikt Michiel van Willigen (ChristenUnie) terug.