De campus van Windesheim in Zwolle.
Volledig scherm
De campus van Windesheim in Zwolle. © Frans Paalman

Weer groei voor Zwolse hogeschool Windesheim; zes procent meer eerstejaars

Het aantal aanmeldingen bij hogeschool Windesheim in Zwolle en Almere is opnieuw gegroeid, met 6 procent. Op beide locaties heeft de hbo-instelling weer meer eerstejaars ingeschreven dan vorig jaar. Dat blijkt uit de definitieve instroomcijfers van het studiejaar 2019-2020. 

In Zwolle verwelkomde de hogeschool 6747 nieuwe studenten en dat zijn er ruim 350 meer dan vorig jaar. In Almere lag het aantal inschrijvingen op 1677, dat zijn er 122 meer dan in 2018. Het totaal aantal studenten van de hogeschool blijft ook doorgroeien, van ruim 20.000 in 2014 naar 24.800 nu. 

Bij de eerstejaars in Zwolle zijn de opleidingen Social Work (535 aanmeldingen), HBO-ICT (470) en Commerciële Economie (271) het meest in trek. In Almere zijn ook Social Work en HBO-ICT het populairst, gevolgd door HBO Rechten. 

Ook ziet Windesheim de populariteit van Associate Degrees toenemen. Dit zijn tweejarige hbo-opleidingen, vooral bedoeld voor mbo’ers die nog graag verder willen studeren. Hier meldden zich 45% meer studenten dan vorig jaar, al gaat het wel om kleine aantallen. Zo trok de AD  Bedrijfskunde 47 deelnemers tegen 20 vorig jaar.

  1. Beste vriend geliquideerde Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’
    PREMIUM
    video & audio

    Beste vriend geliqui­deer­de Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’

    ,,Daar stonden ze Henk op te wachten. Bij de speedboot. Mensen die je koud willen maken hebben alle geduld van de wereld.” Regelmatig schrikt Zwollenaar Mario Roodveldt (64) ’s nachts zwetend wakker. Zijn beste kameraad Henk ‘Oortje’ Wolters werd op oudejaarsavond doorzeefd met meer dan twintig kogels. Aan het begin van zijn strafzaak, waarin Wolters hoofdverdachte was, doet hij voor het eerst zijn verhaal.