AFAC verplaatst tijdelijk geen weesfietsen rond het station naar de eigen opslag aan de Derk Buismanstraat, vanwege de coronabeperkingen. (Archieffoto)
Volledig scherm
AFAC verplaatst tijdelijk geen weesfietsen rond het station naar de eigen opslag aan de Derk Buismanstraat, vanwege de coronabeperkingen. (Archieffoto) © Sacha Wunderink

Weesfietsen in Zwolle worden niet verwijderd vanwege coronamaatregelen

AFAC in Zwolle stopt met het verwijderen van weesfietsen in de omgeving van het station. Ook is de fietsafhandelcentrale per direct gesloten voor bezoekers. Fout gestalde fietsen worden nog wel verwijderd.

Normaal gesproken houdt AFAC (Algemene Fiets Afhandel Centrale) de stallingen en trottoirs rondom het station nauwlettend in de gaten, om te voorkomen dat fietsen te lang een plekje bezet houden of worden gestald op plekken waar dat niet mag. Staat een fiets meer dan twee weken in een stalling, dan nemen de toezichthouders van AFAC die mee naar hun depot. Daar blijft zo'n fiets dan een tijdje staan - tegen betaling - om te worden afgehaald door de eigenaar.

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen stopt AFAC met het verwijderen van weesfietsen. Ook gaat de locatie aan de Derk Buismanstraat op slot. Veel fietsen in stationsstallingen staan er langer dan twee weken vanwege de vele thuiswerkende mensen.

AFAC blijft wel fietsen verwijderen die hinderlijk staan geparkeerd. Ook fietswrakken worden zoals gebruikelijk weggehaald.