Volledig scherm
De ring en de mat. © Tabonon

Wereldkampioenen bij opening nieuwe sportschool Tabonon in Zwolle

Sportschool Tabonon opent zaterdag 23 maart een nieuwe vestiging aan de Branderweg in Westenholte. Het bedrijf heeft nog twee scholen in Zwolle en Raalte. Burgemeester Henk Jan Meijer verricht de opening. Ook wereldkampioenen Andy Souwer en Oliver Geddes zijn daarbij.

Tabonon West biedt in Westenholte de sporten kickboksen & Mixed Material Arts (MMA). Om de opening te vieren zijn er seminars van wereldkampioen kickboksen Andy Souwer en wereldkampioen Braziliaans jiu-jitsu Oliver Geddes. Dat programma begint om 8.30 uur en duurt de hele ochtend. 

Meijer komt de school om 12.00 uur openen. De rest van de dag zijn er allerlei activiteiten. Van schminken tot vuurspuwen. Ook kunnen bezoekers gratis kennismaken met het aanbod. ,,In rondes van drie kwartier kunnen zij proeven van kickboksen, krachttraining, personal training, MMA, worstelen en Braziliaans jiu-jitsu. Ook kinderen kunnen een aantal van deze sporten uitproberen,’’ aldus Tabonon in een persbericht. 

Kickboksen is de snelst groeiende sport van Nederland. Tabonon zegt de grootste kickboksschool van Oost-Nederland te zijn, op basis van de hoeveelheid lessen en het aantal trainers. 

Het programma duurt van 8.30 tot 15.30 uur. Meer informatie via https://tabonon.nl/

  1. Parkeerruimte heikel punt in toekomstplannen Diezerbrink in Zwolle
    PREMIUM

    Parkeer­ruim­te heikel punt in toekomst­plan­nen Diezer­brink in Zwolle

    Winkeliers aan de Brink in Zwolle vrezen voor hun toekomst door de opknapbeurt van het winkelgebied aan de rand van de binnenstad. Dat klinkt tegenstrijdig, maar het gaat de ondernemers om de parkeerplaatsen die verdwijnen. ,,Het hele plan is erg mooi, maar wij zijn afhankelijk van die parkeerruimte’’, zegt Tjarko Muis van sportzaak Side Out Indoorsports. De winkeliersvereniging bekijkt de plannen opnieuw.