Volledig scherm
Een trein van vervoerder NS op het traject Groningen-Zwolle. © Rijnhout Media

Werkzaamheden aan sporen station Zwolle, veel overlast in juli

De maand juli belooft een lastige te worden voor reizigers die veel over Zwolle reizen. Er vallen door werkzaamheden aan het spoor veel verbindingen uit. Tussen Zwolle en Kampen zijn reizigers een groot deel van de maand aangewezen op bussen. Ook Olst en Nijverdal zijn moeizaam te bereiken. 

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli worden er bussen ingezet om reizigers een alternatief te bieden. Ze vertrekken van en naar ‘t Harde, Kampen Zuid, Kampen, Meppel, Ommen, Nijverdal en Olst. Op maandag 8 juli geldt de regeling voor de meeste van de bovengenoemde plaatsen ook. De vertraging duurt afhankelijk van de bestemming een kwartier tot drie kwartier. 

Meppel en Ommen

Ook tussen 9 tot en met 20 juli en zondag 22 juli worden er voor reizigers naar ‘t Harde, Kampen Zuid en Kampen bussen ingezet. Op zondag 21 juli geldt dit behalve voor bovengenoemde plaatsen ook voor Meppel en Ommen. 

De NS raadt reizigers aan om 10 dagen van tevoren een nieuw reisadvies op te vragen. Er kan gebruik gemaakt worden overige treinen. 

Kijk voor meer informatie op de website van de NS.

  1. Straatfestival Zwolle gebukt onder geluidsregels: Zanger moet publiek tot stilte manen
    PREMIUM

    Straatfes­ti­val Zwolle gebukt onder geluidsre­gels: Zanger moet publiek tot stilte manen

    De afspraken over geluidsniveaus moeten onder de loep worden genomen, anders is het maar de vraag of het Straatfestival in Zwolle volgend jaar de Nieuwe Markt weer aandoet. Die noodkreet slaken betrokkenen bij het podium van afgelopen vrijdag. Na herhaaldelijke waarschuwingen over de decibellen moest de zanger van Juffrouw Jannie het publiek zelfs manen niet mee te zingen. ,,Volgens mij gaat er iets niet goed met de geluidsmetingen’’, zegt geluidsman Marco Ruiter. ,,Op deze manier doe ik volgend jaar niet meer mee.’’